2500 lejes veszélyességi pótlékra lesznek jogosultak a szociális szolgáltatást ellátó központok alkalmazottjai

• Hírek

2500 lejes veszélyességi pótlékot kapnak majd a szociális szolgáltatást ellátó központok alkalmazottjai, valamint a családorvosok és a családorvosi rendelők szakszemélyzete is.

A képviselőház döntéshozó fórumként szavazta meg Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselőjének törvénymódosító javaslatát. A Maros megyei törvényhozó, munkaügyi szakember elmondta: erre a módosításra azért volt szükség, mert a 8-as számú katonai rendeletben a szociális ellátást nyújtó központok nem függeszthették fel tevékenységüket a szükségállapot ideje alatt, az alkalmazottakat pedig munkahelyi-, majd azt követően otthoni elkülönítésre kötelezték.

„A szociális szolgáltatást ellátó központok dolgozói abba a kategóriába tartoznak, akik – bár nem első vonalban dolgoznak -, de ezzel egyenrangú munkát látnak el, és munkahelyükön, a családjuktól távol, elkülönítésben voltak már a húsvéti ünnepek alatt is. Munkájuk és önfeláldozásuk eredményeként ezekben a központokban időseinket védik, vigyáznak és odafigyelnek rájuk, amire nekik most különösen nagy szükségük volt. Ez úton is köszönetünket fejezzük ki minden bentlakó otthon, valamint családorvosi rendelő személyzetének a kitartó munkájáért!” – fogalmazott Csép Éva Andrea Maros megyei parlamenti képviselő.

A törvény az államelnöki kihirdetést követően lép érvénybe.