92-re nőtt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Romániában

• Hírek

Az elmúlt órákban hét újabb halálos áldozatot követelt a COVID-19 az országban. Egy 45 éves, Târgu Neamț-i nőről, egy 77 éves Beszterce-Naszód megyei férfiről, egy 82 éves Suceava megyei férfiről, egy 66 éves bukaresti nőről, egy 77 éves Kovászna megyei nőről, egy 70 éves bukaresti férfiről és egy 78 éves bukaresti nőről van szó.

A 45 éves nő március 30-án került Târgu Neamț-on kórházba, ahol agyvérzéssel diagnosztizálták. A Piatra Neamț-i megyei kórház sürgősségi osztályára szállítottak, és még aznap délután elhunyt. A GCS közleménye szerint a nő Olaszországból hazatért személyekkel került kapcsolatba, így elvégezték rajta a koronavírus-tesztet, ami 31-ére pozitív lett.

A 77 éves Beszterce-Naszód megyei férfit március 22-étől több szív- és érrendszeri, és tüdőbetegséggel kezelték a besztercei kórházban, március 24-én vettek mintát tőle, 30-án kiengedték a kórházból, 31-én otthon meghalt. A pozitív teszteredménye 31-én érkezett meg a kolozsvári laborból.

A 82 éves Suceava megyei férfi botoşani-i illetőségű, március 14-én utalták be a suceavai kórház belgyógyásztára, 25-én vettek tőle mintát, március 31-én igazolták a Covid-19 vírusával való fertőzést. A páciens, aki szívproblémákkal küzdött, kedden hunyt el a suceavai kórházban.

A szív- és érrendszeri betegségekben, magas vérnyomásban és skizofréniában szenvedő 66 éves nőt a március 24-én utalták be a Bagdasar-Arseni kórházban, ahonnan átszállították a Victor Babeş járványkórházba. 25-én vettek próbát, 28-én jött meg a pozitív eredmény, 29-én hunyt el.

A Kovászna megyei 77 éves nőt március 18-án utalták be a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházba, március 26-án vettek tőle mintát, március 28-án igazolták fertőzöttségét az új koronavírussal. A beteg március 30-án halt meg. Egyebek mellett: nyaki gerincvelő problémái voltak és tetraplegiában (végtagbénulásban) szenvedett.

A 70 éves bukaresti férfit március 29-én dialízisre szállították be a bukaresti egyetemi klinikára, mintát vettek tőle, 30-án derült ki, hogy ez pozitív. Átszállították a Victor Babeş járványkórházba, de a mentőben meghalt.

A 78 éves március 18-án bukaresti nőt csípőtáji töréssel vitték be a bukaresti egyetemi klinikára, 29-én igazolták a fertőzöttségét, átszállították a Colentina kórházba, ahol 31-én elhunyt. Szívbetegségben és diabéteszben szenvedett.
Forrás: agerpres.ro, maszol.ro