A járvány miatt nem kell megjelenniük az időszakos felméréseken a fogyatékkal élőknek Szatmár megyében

• Hírek

A COVID-19 koronavírus okozta helyzet miatt, a fogyatékkal élő személyek állapotfelmérését személyes jelenlét nélkül végezzük, teljes dokumentáció birtokában. A Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság a következő, egyszerűsített ügymenetet biztosítja:

 A dokumentáció leadása történhet postán, faxon: 0261.768.830, e-mailben: sec_adulti_sm@dgaspcsm.ro, sec_copii_sm@dgaspcsm.ro, vagy a helyi polgármesteri hivatalok szociális munkásain keresztül.

 A besorolási dokumentumok elküldése és a súlyos, személyi asszisztenst igénylő esetek visszaigazolása szintén postai úton történik: a kedvezményezettnek vagy a helyi polgármesteri hivatalnak.

 Az orvosi – pszichoszociális felmérések, időszakos felmérések szintén a kedvezményezettek fizikai jelenléte nélkül történnek, a helyi polgármesteri hivatalok szociális asszisztensei jelenlétében. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a szakemberek a kedvezményezett vagy a felhatalmazottjának jelenlétét szükségesnek tartják.

 Március 16-ától hétfőtől, a kiskorúak fogyatékossági besorolása és a szülői asszisztensi igazolások, illetve a felnőttek fogyatékossági besorolási igazolásai érvényességi ideje meghosszabbodik, a szükségállapot idejére.

Arra kérjük a polgármesteri hivatalokat, hogy a 448-as törvény értelmében, segítsék a Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság munkáját, a dokumentumok eljuttatásával az intézmény számára. További információkért állunk az Önök rendelkezésére:

Felnőttek: 0762. 245.151 és 0261.750.110

Kiskorúak: 0745.548.185 és 0261.750.113

Forrás: https://cutt.ly/ltjMW7k