A kézdivásárhelyi önkormányzat rendeletei a szükségállapot idejére

• Hírek

A szükségállapot ideje alatt, érvényben maradnak a jogi személyek működési engedélyei, tehát nem kell külön bejönni hosszabbításra. Ugyanakkor, a lakónegyedek parkolóhelyeinek bérleti szerződése is érvényes marad a szükségállapot végéig, nem kell bejönni hosszabbításra. Az ügyfeleket időben értesítjük, amint ez változik.

Az ügyfélfogadás korlátozott módon történik, előzetes egyeztetés után, de javasoljuk az emailes vagy telefonos érdeklődést/kapcsolattartást. A következő elérhetőségeken állunk rendelkezésükre:

– Jogi iroda: Kolumbán Boglárka, boglarka.kolumban@kezdi.ro, 0267-361 974, 130-as belső

– Városrendészet: Demeter Enikő, eniko.demeter@kezdi.ro, 0267-361 974, 118-as belső

– Kataszteri iroda: Mikola Gyula, gyula.mikola@kezdi.ro, 0267-361 974, 133-as belső

– Iktató: Imreh Zsuzsanna, zsuzsanna.imreh@kezdi.ro, 0267-361 974, 125-ös belső

– Humánerőforrás iroda: Tóth Árpád, arpad.toth@kezdi.ro, 0267-361 974, 132-es belső

– Adóhivatal: Kovács Éva, eva.kovacs@kezdi.ro, 0267-361 974, 124-es belső

– Mezőgazdasági iroda: Becsek Antal, antal.becsek@kezdi.ro, 0267-361 974, 119-es belső

A polgármester, alpolgármester és jegyző személyes fogadóórái elmaradnak a szükségállapot idejére. Ezidő alatt, kérdéseikkel nyugodtan írjanak a cabinet@kezdi.ro email címen.

Továbbá, a sport- és kulturális pályázatok leadási határideje április 30-ra tolódik, és új hazásságkötési kéréseket egyelőre nem fogadunk.

A köztisztasági vállalat intézkedései

A Gosp-Com Kft. eljutatott információi szerint, szerdától, március 18-tól megkezdi a tömbházak közötti szemétgyűjtő szigetek fertőtlenítését, ahogyan a konténerek mosását és fertőtlenítését is. A hulladékgyűjtő autókat folyamatosan fertőtlenítik, ahogyan folyamatosan zajlik az utak és utcák fertőtlenítése is.

A Gosp-Com Kft. felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy 2020. március 22-én, vasárnap a kézdivásárhelyi zöldségpiacot, fertőtlenítés miatt bezárja. A zöldségpiac hétfőtől (március 23-tól) a megszokott órarend szerint újra működni fog.

A Helyi Szociális Igazgatóság közleménye

Március 17-től, a szükségállapot idejére, a kézdivásárhelyi Szociális Igazgatóság felfüggeszti az ügyfélfogadást, ez legfőképp érinti az időskori, a szociális és a fogyatékos segély kérvényeket. Az irodának ebben az időszakban nem áll módjában személyesen elvenni ezeket a kéréseket.

Ugyanakkor, március 17-től szünetel a személyes átvétele a gyermeknevelési pótlékra, a gyermekpénzre és más szociális segélyre irányuló kérvények átvétele is. Az intézkedés kitér a szociális étkezde működésére is, a jogosultak ebben az időszakban becsomagolva kapják meg az ételt, a kantin zárva tart.

A szociális szolgáltatásokra vonatkozó formanyomtatványokat a www.kezdi.ro honlapon, a Helyi Szociális Igazgatóság felületén érhetik el. Link: https://bit.ly/2vsHqKN

A kitöltött és szükséges dokumentumokat emailben várjuk a spas.targusecuiesc@gmail.com és/vagy a erzsebet.szabo@kezdi.ro címekre.

További, felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy minden kérvény, beadvány, petíció, vészhelyzet bejelentés vagy információ kérés telefonos úton lehetséges hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között a 0267 361 974, 114-es belső számon vagy faxon a 0267 361 652-es számon, vagy emailben a spas.targusecuiesc@gmail.com címen.Forrás: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának közleménye