A kórházakat támogatja a városnapok helyett két Kolozs megyei város

• Hírek

Kolozs megyében két város önkormányzata is úgy döntött, hogy a városnapok megszervezésére szánt összegeket átcsoportosítják, és a helyi kórházaknak ajánlják fel, hogy a COVID-19 járvány ideje alatt minél hatékonyabban működhessenek az egészségügyi intézmények.

Bánffyhunyadon 200 ezer lejt különítettek el a helyi költségvetésben, amelyet a városnapok megszervezésére fordítottak volna. Holnap, március 27-én döntünk arról, hogy az említett összeget odaadjuk-e a kórháznak vagy sem. Nyilván számunkra is az a legfontosabb, hogy a jelenlegi helyzetben a városi kórház helyt tudjon állni, és a betegek ellátását a lehető legjobban meg tudja oldani – nyilatkozta Buzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad RMDSZ-es alpolgármestere. 

A dési önkormányzat két eseménytől, a Dési Városnapoktól és a TorocFesttől vonta vissza a támogatást, hogy a helyi kórházat segítsék a jelen állapotban. A városi egészségügyi intézmény 300 ezer lejjel egészíti ki a költségvetést. Kedden rendkívüli tanácsülésen döntöttünk arról, hogy a két eseményre szánt összeget a városi kórháznak átirányozzuk. Számunkra is most az a prioritás, hogy a koronavírus-járvány terjedését megfékezzük, viszont arra is figyelnünk kell, hogy az egészségügyi intézményeink megfelelően fel legyenek szerelve az esetleges kezelésekre is – mondta Kovrig Annamária, az RMDSZ dési szervezetének elnöke, helyi tanácsos.