A koronavírussal fertőzött nyolcadikosok is képességvizsgázhatnak

• Hírek

Különleges eljárásrend szerint képességvizsgáznak a koronavírus-fertőzött és a lakhelyi elkülönítésben levő tanulók – derül ki a Monica Anisie oktatási miniszter által aláírt rendeletből, amely pénteken jelent meg a Hivatalos Közlönyben.
Azoknak a tanulóknak, akik kérvényezik és indokolt esetben megkapják a jóváhagyást az országos bizottságtól, hogy a tartalék tételsor alapján adjanak számot tudásukról, egy, a jóváhagyott ütemterv által előírt utolsó vizsga utáni időpontban szervezik meg az írásbeli felmérőt – szögezi le a rendelet.

A szaktárca által jóváhagyott ütemterv szerint a képességfelmérő vizsgára való iratkozás június 2-a és 5-e között zajlik majd. Román nyelv és irodalomból június 15-én, matematikából június 17-én vizsgáznak a diákok, 18-án pedig a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvi irodalom- és nyelvtantudását mérik fel.

Az eredményeket június 22-én 14 óráig teszik közzé, és aznap 16 és 19 óra között, illetve másnap 8 és 12 óra között fogadják az óvásokat. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket június 27-én ismertetik.

Forrás: agerpres.ro