A mezőgazdasági miniszter felhívása: Vásároljunk csak hazai termékeket!

• Hírek

Felhívást intézett a mezőgazdasági miniszter az állampolgárokhoz, hogy a romániai gazdák támogatása érdekében csak hazai termékeket vásároljanak a válságidőszak alatt.

Adrian Oros azt mondta, nagy mennyiségű zöldség-, szárnyashús-, marhahús-, tejtermék- és tojáskészletet halmoztak fel a hazai gazdák, mert nem tudják értékesíteni termékeiket, és mindeközben az üzletek tele vannak más országokból importált áruval.

,,Mindannyian tudjuk, hogy az egységes belső piacon nem lehet megtiltani a közösségen belüli kereskedelmet. Ahogyan mi bárhova szállíthatunk árut az Európai Unióban, úgy bárki az EU-ból árut hozhat hozzánk. Hogy mit tehetünk? (…) Mi mindannyian, akiket aggaszt ez a probléma, és valóban tenni szeretnénk az ügy érdekében, vásároljunk hazai termékeket. Ha nem találunk valamit X üzletben, menjünk el Y üzletbe, amíg megtaláljuk. (…) Biztosítom önöket, hogy néhány hónapon belül valamennyi üzlet azon lesz, hogy hazai termékek is legyenek a polcain” – fogalmazott a tárcavezető.

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hazai termékek vásárlásával a kifizetett összeg egy része visszatérül ,,akár nyugdíjak, akár bérek formájában, akár az oktatási, akár az egészségügyi rendszerbe”.                       forrás: agerpres.ro