„A neheze még hátra van!” – Antal Árpád üzenete a sepsiszentgyörgyieknek

• Hírek

Antal Árpád-András polgármester felhívást intézett a sepsiszentgyörgyi lakosok számára, hogy tartsák be a hatóságok által javasolt előírásokat. Az elöljáró bevallása szerint nem dőlhetünk hátra, hiszen a neheze még csak ezután következik.

Az április 6-án, hétfőn tartott online sajtókonferencia keretében a polgármester hangsúlyozta hogy 85-90 százalékban elégedett a lakosok hozzáállásával, ami a szigorító intézkedéseket illeti, azonban az utóbbi időben egy lazább magatartást észlelt a sepsiszentgyörgyiek részéről. Ezúton is kéri a lakosságot, hogy szigorúan tartsák be a hatósági előírásokat, és amennyiben ezek megszegését észlelik, jelezzék a rendőrségnek, amennyiben pedig tömeges csoportosulásokat látnak, hívják a 112-őt, mert másként nem tudjuk megakadályozni a vírus terjedését.

„Köszönöm azoknak, akik dolgoznak, azoknak, akik betartják az előírásokat. Az államelnök bejelentette, hogy a szükségállapotot meghosszabbítják, tehát egyértelmű, hogy még az elején vagyunk ennek a folyamatnak, ezért nagyon fontos, az hogy ne dőljünk hátra, ne gondoljuk, hogy túl vagyunk a nehezén, mert a neheze még hátra van. Vigyázzunk továbbra is magunkra, egymásra, tartsuk be a szabályokat, aki teheti maradjon otthon és minél kevesebb emberrel találkozzon.” – fogalmazott az elöljáró.

Ami Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának megelőző intézkedéseit illeti, többek közt elindították a lépcsőházak fertőtlenítéséhez szükséges eszközök közbeszerzési eljárását. Az önkormányzat célja, hogy a kézfertőtlenítők kihelyezésén túl kéthetente fertőtlenítse a lépcsőházakat.