Adományokat kapnak a sepsiszentgyörgyi családorvosok

• Hírek

Egészségügyi védőfelszerelést és fertőtlenítőszert adományozott a családorvosoknak Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa. A városban működő 30 rendelő nagy része már átvette a csomagokat. A védőeszközök egy része a Magyarország kormányától érkezett adományból származik, a másik részét az önkormányzat vásárolta meg. A csomagok tartalmaztak védőmaszkot, védősapkát, pleximaszkot és védőszemüveget, továbbá cipővédőt, védőruhát, egyszer használatos kesztyűt, koronavírus-gyorstesztet, illetve kézfertőtlenítő gélt és a felületek tisztítására szolgáló fertőtlenítőszert.

Koronavírus-gyorstesztek a családorvosi rendelőknek

A családorvosi rendelők egyenként 25 darab, vérmintával működő koronavírus-gyorstesztet kapnak a polgármesteri hivataltól, ugyanakkor tesztelik a taxisokat és a lakóbizottságoknál dolgozó személyzetet Sepsiszentgyörgyön.

„Fontosnak tarjuk, hogy minél több személyt tudjunk tesztelni, hiszen így tisztább képet kapunk a járvány terjedéséről Sepsiszentgyörgyön” – mondta Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A Helyi Készenléti Bizottság szerdán hozott döntést arról, hogy azokat a személyeket is letesztelik, akik a mindennapi munkájuk során több ügyféllel érintkeznek, így a taxisokat és a lakóbizottságoknál dolgozó személyzetet, akiknél a közköltséget fizetik a lakók.

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében az önkormányzat több intézmény számára is adományozott a COVID-19 vírus kimutatására szolgáló gyorsteszteket: 100 darabot a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóságnak, 50 darabot pedig a Kovászna Megyei Fogorvosi Kamarának adott.

Zajlik az egészségmegőrző csomagok szétosztása és a lépcsőházak fertőtlenítése

Mindeddig több mint 800 lépcsőházat fertőtlenítettek, és közel 7000 egészségmegőrző csomagot osztottak ki a lakosok között. A csomagok kézfertőtlenítőt, maszkokat, az időseket segítő élelmiszer- illetve gyógyszer szállítási programokról tájékoztató anyagokat, saját felelősségű nyilatkozatokat, és ezekhez magyar nyelvű kitöltési útmutatót is tartalmaznak.