Az állami és a magánóvodák és bölcsődék egyaránt kinyithatnak jövő héttől

• Hírek

Mind a magán-, mind az állami óvodák, bölcsődék, after school-ok megnyithatnak június 15-étől a közegészségügyi előírások és a fizikai távolságtartás szabályának betartásával – közölte pénteken Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Klaus Iohannis keddi nyilatkozata szerint a nyári újranyitás az óvodák, bölcsődék esetében csak a magánintézményeket érintette volna. Ludovic Orban miniszterelnök csütörtök esti nyilatkozatában „nyári óvodákat” emlegetett, anélkül, hogy leszögezze, az állami vagy magánóvodák nyithatnak meg.

A miniszterelnöki kancellária vezetője pénteken pontosította: a szabályozás nem tesz különbséget a két típusú intézmény között, mind a magán-, mind az állami óvodák, bölcsődék, after school-ok megnyithatnak június 15-étől. Azonban felhívta a figyelmet, hogy előbbiekről az adott intézmény vezetősége dönt, utóbbiakról pedig a helyi hatóságok, írja az edupedu.ro tanügyi portál.

Dancă hozzátette, a kormány azt javasolja, hogy az óvodák, bölcsődék és after school-ok a közegészségügyi és higiéniai előírások, valamint a fizikai távolságtartás szabályának betartásával nyissanak újra, hogy a gyermekek számára minél biztonságosabb környezetet teremtsenek, és visszaszorítsák a koronavírus-fertőzés terjedésének veszélyét.

Forrás: maszol.ro