Az elmúlt egy órában öt új halálesetet jelentettek. Ezzel 52 halottja van a koronavírus-fertőzésnek Romániában

• Hírek

A 48. eset egy 59 éves Bákó megyei férfi. A betegtől március 26-án vettek mintát, amelyet a iaşi-i járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A koronavírus jelenlétét március 27-én mutatták ki, a férfi hétfőn hunyt el a kórházban. A férfinek magas volt a vérnyomása és cukorbeteg volt.

A 49. eset egy Hunyad megyei 74 éves rákbeteg férfi, akit március 19-én utaltak be az onkológiai osztályra, március 27-én vettek mintát, amelyet a temesvári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A férfi március 27-én halt meg.

Az 50. eset egy 60 éves, Hunyad megyei nő, március 26-án vettek mintát tőle, amelyet a temesvári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A nő március 29-én halt meg a vajdahunyadi kórházban.

Az 51. eset egy 65 éves Szeben megyei nő. Március 27-én utalták be a Szeben Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás osztályára, másnap derült ki a fertőzöttség. Az asszony szív-és érrendszeri betegségben szenvedett.

Az 52. Eset pedig egy 52 éves, Ialomița megyei férfi. Ma derült ki, hogy COVID-19 fertőzött. A férfinek nincs családorvosa és hozzátartozója se, így esetleges társbetegségekről sincs információ.