Csak negatív koronavírus-teszttel lehet az Amerikai Egyesült Államokba tartó repülők fedélzetére lépni

• Járványhírek

Negatív, 72 órásnál nem régebbi SARS-CoV-2 tesztet kell bemutatnia minden olyan személynek, aki légi úton érkezik az Amerikai Egyesült Államokba – közölte a román külügyminisztérium.

Az intézkedés 2021. január 26-án lépett érvénybe.
A román külügyminisztérium tájékoztatása szerint minden olyan személynek, aki légi úton érkezik az Amerikai Egyesült Államokba, a fedélzetre lépés előtt negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia, amelyet az Amerikai Egyesült Államokba történő megérkezés előtt maximum 72 órával (3 nappal) végeztek. Az amerikai hatóságok mind a molekuláris, mind pedig az antigén tesztet elfogadják.
Az amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) által közzétett információk szerint a légi úton országba érkező személyeknek 72 órásnál frissebb koronavírus-tesztet kell felmutatniuk, vagy olyan dokumentumot, amely azt igazolja, hogy az illető már átesett a COVID-19-en, és gyógyultnak nyilvánították. A dokumentumokat kinyomtatott formában kell bemutatni a fedélzetre lépés előtt. Ha ez nem történik meg, a légitársaságok képviselői nem engedélyezik az illető felszállását a járműre.
Az intézkedés minden 2 évesnél idősebb személyre érvényes, beleértve az amerikai állampolgárokat, állandó lakosokat és átutazókat is.
Ugyanakkor az USA szövetségi hatóságai javasolják, hogy az országba beutazó személyek az érkezés után 3-5 nap elteltével végeztessenek tesztet, és a megérkezés után 7 napig maradjanak elkülönülésben a lakóhelyükön.
A román külügyminisztérium emlékeztet, hogy a román állampolgárok vízummal utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba.

Forrás: agerpres.ro