Élelmiszercsomagokkal támogatják a koronavírus-járvány miatt bajba jutottakat Gyergyószentmiklóson

• Hírek

A gyergyószentmiklósi önkormányzat támogatást nyújt azoknak a családoknak, ahol az egy főre eső jövedelem nem éri el az 500 lejt. Nagy Zoltán polgármester kiemelte: csak azok a személyek részesülhetnek az alapélelmiszer-csomagokból álló támogatásban, akik a koronavírus járvány által előidézett szükségállapot előtt munkahellyel rendelkeztek. „A célcsoportot tehát azok a személyek jelentik, akik a járvány miatt munka nélkül maradtak vagy emiatt munkanélküli segélyre jogosultak. A lényeg, hogy a megélhetést ne korlátozza semmi ebben a nehéz időszakban” – fogalmazott a városvezető. A támogatást kéthetes ciklusonként biztosítják, annak függvényében, hogy hány személy található az adott családban.

A programot a polgármesteri hivatal szociális igazgatósága koordinálja, a támogatást pedig április 27-től, hétfőtől lehet igényelni a 0730-710.950-es telefonszámon. Az igényléshez szükséges kitölteni egy típuskérést, amennyiben pedig erre nincs lehetőség, akkor kézzel is meg lehet írni, majd lefényképezni, és úgy továbbítani. A kérés mellé a család összetételét igazoló iratokat (személyazonossági igazolványok, keresztlevelek), valamint a jövedelmet igazoló dokumentumokat szükséges csatolni.

A polgármesteri hivatal kiemeli, hogy nagyon fontos kitölteni, melyik cégnél szűnt meg a kérelmező munkaviszonya, illetve ki az a személy az adott cégnél, akivel a szociális igazgatóság munkatársai felvehetik a kapcsolatot.

A kérés letölthető innen: https://bit.ly/2VzBZE3

A kérést, valamint a szükséges dokumentumokat a szocialisiroda@gyergyoszentmiklos.ro e-mail címre kell küldeni.

A támogatás csak a sürgősségi állapot idején érvényes.

Forrás: https://cutt.ly/NypaBDw

Fotó: foodbanknwi.org