Elmaradnak a Szent György Napok, felfüggesztik a közszállítást, lezárják a játszótereket. Újabb szigorító intézkedések Sepsiszentgyörgyön

• Hírek

Sepsiszentgyörgyön újabb szigorító intézkedéseket vezetnek be a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Leáll a közszállítás, bezárják az orosz piacot és játszótereket, elkerítik a padokat, civil összefogással segítik az időseket, de a város legnagyobb ünnepe, a Szent György Napok is elmaradnak.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy megfékezze a koronavírus terjedését, ezért újabb szigorító intézkedéseket vezet be.

A Készenléti Bizottság március 23-i döntése alapján lezárják a játszótereket, felfüggesztik a közszállítást a Multi Trans vállalat által működtetett autóbuszokon, ideiglenesen bezárják a Supeco üzlet mögötti orosz piacot. Az intézkedések március 24-től lépnek érvénybe és a sűrgősségi helyzet végéig tartanak.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának döntése alapján továbbá elkerítik a padokat, ezzel azt szeretnék elérni, hogy mindenki maradjon otthon a saját egészségének megóvása érdekében.

Idén elmaradnak a Szent György Napok, az erre szánt összegből a családorvosoknak és mindazoknak, akik a közösségért dolgoznak, védőfelszereléseket és tisztítószereket vásárolnak.

Az idősekre különös figyelmet fordít az önkormányzat, a civil szervezetekkel közösen elindították azt a szolgáltatást, amely által alapélelmiszerekhez jutnak anélkül, hogy el kelljen hagyniuk otthonaikat.  Az iskolai fogorvosok segítenek kiváltani a receptre felírt gyógyszereket, eljuttatják azokhoz, akiknek szükségük van rá.

Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármesterének üzenete: Minden mozgatható erőforrást az emberek biztonságának és egészségének rendelünk alá. Meggyőződésem, hogy ha vigyázunk egymásra, ha felelősen viselkedünk, akkor túl leszünk ezeken a nehéz időkön. Maradjon otthon, mentsen életet!