Ezeket a szabályokat kell betartani a szabadtéri előadásokon június 1-jétől

• Mit tegyünk

Szabadtéri koncertek

Az alkalmazottak és az önkéntesek maszkokat, kesztyűket és arcvédő pajzsokat kapnak a szervezőktől. A nézőknek másfél méterre kell állniuk egymástól, nem lehetnek 500-nál többen, a koncert pedig nem lehet hosszabb 4 óránál.
A hordozható székeket, babzsákokat 2 méterre helyezik el egymástól. Ha lehetséges, a gyermekekkel érkező családosok számára külön mosdókat biztosítanak. Az italokat csak zárt dobozokból lehet fogyasztani, ugyanúgy az étel is csak csomagolt lehet, nem lehet egyszer használatos szívószálat használni.
A művészek saját mikrofonokat kellene, hogy használjanak.
Az autósmozik esetében az autók 2 méterre kell megálljanak egymástól, annak, aki pedig kiszáll az autóból, maszkot kell hordania.

Művészeti galériák és múzeumok

Az alkalmazottaknak kötelező a védőmaszk. A látogatóknak is maszkot kell viselniük, és egymástól 2 méterre kell állniuk. A múzeumban és kiállítóteremben legtöbb két órát szabad tölteni, és felére kell csökkenteni a látogatói kapacitást. A látogatók számára kézfertőtlenítőket és fertőtlenített lábtörlőket biztosítanak.

Könyvtárak

Korlátozzák a belépést az olvasótermekbe. A könyveket csak a gondnok veheti le a polcokról. A visszahozott könyveket 10 napos „karanténba” helyezik.

Könyvesboltok

Nyitva lehetnek a 15 ezer négyzetméternél kisebb plázákban lévő, külső bejárattal rendelkező könyvesboltok. Könyvbemutatókat tilos szervezni.