Felfedte kilétét a koronavírussal fertőzött egyik sepsiszentgyörgyi orvos

• Hírek

Sepsiszentgyörgy polgármestere kedden arra kérte a megyei sürgősségi kórház koronavírussal diagnosztizált orvosait, hogy fedjék fel kilétüket és ezzel járuljanak hozzá, hogy azok, akik az elmúlt időszakban kapcsolatba kerültek velük, lakhelyi elkülönítésbe vonulhassanak.

Cikkünk közlésének időpontjáig az öt bizonyítottan fertőzött orvos közül az egyik nőgyógyász, Dr. András Pál fedte fel érintettségét Facebook-bejegyzésében. A sepsiszentgyörgyi kórház szülészet-nőgyógyászat és újszülött osztálya 5 fertőzött orvosának ügye  nagy felháborodást keltett a lakosság körében, a közösségi oldalakon rengetegen bírálják az érintett orvosokat és a hatóságokat is, amiért nem hozzák nyilvánosságra a neveket. Bár az érintettek nevei közszájon forognak, a hatóságok és a sajtó sem hozhatja azt nyilvánosságra.

Ugyanakkor jelentősen hátráltatja a járványügyi eljárást, hogy arra kérik a lakosságot, hogy ha kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel, vonuljanak önkéntes elkülönítésbe, és értesítsék erről a hatóságokat, ám eközben nem közlik, hogy kik ők.     

Antal Árpád kedden Facebook-bejegyzésében arra kérte a sepsiszentgyörgyi kórház koronavírus fertőzött orvosait, hogy vállalják a nevüket a nyilvánosság előtt. „Őszintén remélem, hogy ezt mielőbb megteszik, annak érdekében, hogy eloszlassuk az emberek félelmeit és helyreállítsuk a közösség bizalmát. Azt gondolom, hogy ez lenne most részükről a helyes és felelős magatartás”, mutatott rá a polgármester. Hozzátette: a járvány megfékezéséhez pontos és világos tényekre van szükség.

Forrás: maszol.ro