Felkészültek a korona vírus esetleges megjelenésére Hargita megyében

• Hírek

Mintegy 300 személyt tudnak szükség esetén karanténba helyezni Hargita megyében, erre azonban egyelőre nem volt szükség. Nincs egyetlen fertőzött személy sem a megyében, karanténba sem helyeztek senkit, mindössze házi elkülönítésben van 82 személy. Eddig a megye 25 településén közel 300 személyt tudnának szükség esetén karanténba helyezni, a helyek bővítésén pedig továbbra is dolgoznak.

Borboly Csaba arra kéri a lakosságot, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket. A megelőzés érdekében a megyei tanács alkalmazottainak többsége a továbbiakban otthonról fog dolgozni, illetve az iktató is zárva tart, ezért a lakosság az info@hargitamegye.ro e-mail címen fordulhat a megyei önkormányzathoz. Borboly továbbá az otthoni munkavégzés lehetőségének biztosítását ajánlotta a magáncégek vezetőinek is.

Egyelőre nincsenek a koronavírus-fertőzés kimutatására alkalmas tesztek a megyében. Ezért szükség esetén Kolozsvárra küldenének mintát, így az eredményre legkevesebb egy napot várni kellene. Egy-két héten belül helyben is lehetőség nyílik majd a tesztek elvégzésére.

Forrás: https://cutt.ly/XtgdZoz