Hétfőtől pályázhatnak a kis cégek a vissza nem térítendő 2000 eurós támogatásra

• Hírek

Az igényléseket péntek estig lehet feltölteni a kormány honlapjára. Hétfő 10 órától lehet pályázni a 2 ezer eurós támogatásokra a Mikrohitelek külső, vissza nem térítendő forrásokból nevű kormányprogram keretében. Az összegre kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozók (PFA), civil szervezetek és olyan orvosi rendelők pályázhatnak, amelyek tevékenységét hátrányosan érintette a koronavírus-járvány, katonai rendeletekkel betiltották a szükségállapotban, vagy korlátozták a készenléti állapotban, és megfelelnek a kiírási feltételeknek. A feltételek itt olvashatóak: https://cutt.ly/4gplYqy

A pályázók a granturi.imm.gov.ro linken keresztül érhetik el az elektronikus nyomtatványt, amelyet ki kell tölteniük. Első lépésként regisztrálniuk kell, felhasználói név és jelszó létrehozásával. Az igénylőknek rendelkezniük kell elektronikus aláírással. Szeptember 15. óta lehetőség volt az előzetes regisztrációra, ezzel  a lehetőséggel közel 40 ezer potenciális pályázó élt. Az előzetes regisztráció nem feltétele a pénz lehívásának.

Az igényléseket október 16-ig, péntek 20 óráig lehet feltölteni a rendszerbe. A program keretösszege 100 millió euró, ami azt jelenti, hogy 50 ezer pályázó részesülhet támogatásban. A kormány tájékoztatása szerint a pénzt az igénylések időrendi sorrendjében fogják szétosztani.

Forrás: maszol.ro