Holnap kezdődnek a nyolcadikosok záróvizsgái

• Hírek

Az oktatási tárca és az egészségügyi minisztérium közös rendeletben fogadta el azokat a szabályokat, amelyeket a holnap kezdődő záróvizsgákon kell betartani.

A vizsgák napján egészségügyi alkalmazottak fogják mérni a vizsgaközpontok előtt minden vizsgára érkező tanuló testhőmérsékletét hőszkennerek segítségével. A diákok hőmérséklete nem szabad meghaladja a 37,3 Celsius-fokot. Ha mégis meghaladja, a mérést 2-5 perces időközönként még háromszor megismétlik.
A testhőmérséklet mérését árnyékban kell elvégezni, az egészségügyi alkalmazottak a légúti fertőzés tüneteit is felmérik.
Az oktatási tárca emlékeztet, hogy minden vizsgáztató központ biztosít maszkokat és kézfertőtlenítőt a diákok számára, a termekben a tanulókat egymástól 2 méteres távolságban ültetik le.
A tárca zöld számot bocsát a képességvizsgán rendellenességeket tapasztaló állampolgárok rendelkezésére. A 0800801100-ás szám június 15 és 18-a között 8 és 16 óra között, június 19-én 8 és 14 óra között hívható.
A hétfőn kezdődő országos képességvizsgára 172.482 nyolcadik osztályt végzett diák iratkozott fel, tájékoztat az oktatási minisztérium.
A vizsgaidőszak hétfőn a román nyelv- és irodalomvizsgával kezdődik, szerdán lesz a matematika vizsga és 10.294 kisebbségi diák vizsgázik csütörtökön anyanyelvből.

Forrás: agerpres.ro