Ingyenes internet-hozzáférésük lesz a Szatmár megyei diákoknak

• Hírek

Mintegy 40 ezer Szatmár megyei tanulónak lesz a nyár végéig ingyenes, 4G internet-hozzáférése. A héten állapodott meg erről a tanfelügyelőség az egyik mobilszolgáltatóval. Az ingyenes internet biztosításáról szóló szerződést a hét közepén írta alá Călin Durla főtanfelügyelő a mobilszolgáltatóval, ennek értelmében pedig nemsokára 40 ezer tanulónak biztosítva lesz az ingyenes világhálós hozzáférés augusztus 31-ig. Ezt követően az iskolákra és a települések önkormányzataira bízzák, hogyan segítenek esetleg a szerződés meghosszabbításában — mondta Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettes.

Az óvodásokon kívül minden diák kap majd egy ilyen kártyát. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség összesítette azt is, hogy hány diáknak nincs jelenleg semmilyen digitális eszköze, amelyikkel be tudna kapcsolódni az online oktatásba, és amelyik nélkül a kártya is felesleges lenne. Számukra, és itt nagyjából 6400 diákról van szó, az önkormányzatok igyekeznek táblagépeket beszerezni.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal már április végén úgy döntött, hogy pénzalapot különít el táblagépek vásárlására. Kereskényi Gábor polgármester közlése szerint az eszközöket a nehéz helyzetben levő diákok rendelkezésére bocsátják, ezáltal biztosítva a lehetőséget az online oktatásban való részvételhez. A tanfelügyelőség által a hivatalnak küldött jelentésében a megyeközpontban 901 olyan diák szerepel, aki nem tud részt venni az online oktatásban, mivel a szülők nehéz anyagi helyzetben vannak és nem tudják biztosítani a szükséges eszközöket.

Forrás: frissujsag.ro