Járatokat törölt a CFR a járvány miatt

• Hírek

Újabb nemzetközi vonatokat törölt a koronavírus-járvány miatt a Román Vasúttársaság (CFR), valamint több óvintézkedéssel próbálja elejét venni a fertőzésnek szerelvényein. Mivel Magyarország bezárta a határait, március 19. és április 16. között nem közlekedik a Corona néven ismert, Budapest–Brassó útvonalon járó 406/407-es számú nemzetközi gyors, közölte közleményében a vasúttársaság. Ennek nappali párja, a 367/366-os számú Hargita intercity pedig csak Kolozsvár és Brassó között jár ebben az időszakban.

A magyar határzár miatt a pár hónapja bevezetett Kolozsvár–Bécs nemzetközi gyorsat is szüneteltetik a vasúttársaságok. Ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy a járvány terjedésének függvényében az említett határidő tovább hosszabbítható.

A CFR koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedései a belföldi vonatjáratokat is érintik, a vasúttársaság számos szerelvényt szüneteltet a következő egy hónapban, ugyanakkor, mint hangsúlyozza, gondoskodik arról, hogy a különböző útvonalak le legyenek fedve. A felfüggesztett járatokról a CFR honlapján, a telefonos tudakozón, az állomásokon lehet érdeklődni személyesen vagy telefonon.

A felfüggesztett járatokra eladott jegyek ellenértékét megtéríti a vasúttársaság. Felfüggesztették a vasúti személyszállítást Magyarország és Románia között A román vasúttársaság (CFR) ideiglenesen felfüggesztette kedden a személyszállítást Románia és Magyarország között, miután a magyar kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt lezárja a határokat a nem magyar állampolgárok előtt. A CFR óvintézkedéseket is bevezet a járvány miatt szerelvényein: a gyorsvonatokon szabad ülőhelyet biztosít az utasok között, így gátolva meg az érintkezést.

Arra kérik az utasokat, hogy ők is tegyenek meg mindent a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében, tartsák be a higiéniai szabályokat és kövessék a CFR alkalmazottainak az utasításait. Azt is kérik, hogy az érintkezés elkerülése végett, ha tehetik, vásárolják meg online jegyeiket, amennyiben ez nem megoldható, sorban álláskor tartsák az egyméteres távolságot a többi utastól.

Forrás: kronika.ro