Karantén alá helyezték Suceavát és a megyeközpont nyolc környékbeli települését

• Hírek

Vesztegzár alá vonták Suceava várost és a vonzáskörzetébe tartozó nyolc községet. Ezt a 6-os számú katonai rendelettel vezették be, amelyet Marcel Vela belügyminiszter hétfőn késő este ismertetett.

Vela közölte, a Suceava megyében regisztrált koronavírusos esetek nagy száma miatt karantén alá vonják a megyeközpontot, annak nyolc környékbeli községét, és védelmi övezetet alakítanak ki a megye több más településén.

A vesztegzár Suceavára és a következő környező településekre vonatkozik: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi és Mitocu Dragomirnei.

A védelmi övezetet a karantén alatt lévő települések körül alakítják ki.

A karanténban levő területekre be- és kijárhat a gazdasági tevékenységhez, valamint a lakosság ellátásához szükséges árut szállító teherforgalom. Ugyanakkor bejárást biztosítanak a más településen lakó, de valamely karantén alá vont településen dolgozó személyek számára is.

A suceavai nemzetközi repülőtéren csak az állami tulajdonban lévő gépek, a teherszállító, postai, humanitárius, orvosi sürgősségi szolgálatot teljesítő, illetve a műszaki feladatokat ellátó gépek szállhatnak le és fel.

Raed Arafat belügyi államtitkár korábban bejelentette, hogy hétfő estig COVID-19-cel diagnosztizált 2109 személy közül 593-at Suceava megyei.

Forrás: agerpres.ro