Két légitársaság is felfüggesztette a Romániából több országba tartó járatait

• Hírek

Július 31-éig a Wizz Air nem indít járatokat Románia és Svédország, Portugália, Izrael, valamint az Egyesült Arab Emírségek között. A diszkont légitársaság közleménye kitért arra is: a jelzett dátumig Románia és Ausztria között is fel vannak függesztve a járatok. Azok az utasok, akik a wizzair.com honlapon vagy a mobil alkalmazás segítségével foglaltak jegyet azokra a járatokra, amelyeket töröltek, e-mailben kapnak értesítést a légitársaságtól.

Az ügyfelek a WIZZ ügyfélszámlára megkapják az utazásra kifizetett összeg 120 százalékát; ezt az összeget a következő 24 hónapban bármikor felhasználhatják a Wizz Air szolgáltatásaira. Az összeget vissza is igényelhetik, ez több időt fog igénybe venni. A banki átutalás lépéseiről külön tájékoztatást fognak kapni. Amennyiben ezt választják, a kifizetett összeg 100 százalékát utalja vissza nekik a társaság.

Aki turisztikai ügynökségen keresztül foglalt repülőjegyet, annak az illető ügynökséggel kell felvennie a kapcsolatot. 2020. augusztus 15-éig ugyanakkor felfüggeszti az Egyiptomba, Izraelbe, Jordániába, Moldova Köztársaságba, Szerbiába, Törökországba és Libanonba tartó kereskedelmi járatait a TAROM is. A román légitársaság kedden jelentette ezt be a Facebookon.

A megváltott jegyek visszaválthatók vagy becserélhetők egy későbbi, a jegy kibocsátásának napjától számított 12 hónapon belüli dátumra. A korlátozás alól mentesülnek a teherszállító gépek, a hatósági, egészségügyi segítségnyújtást szolgáló járatok, illetve azok, amelyek mezőgazdasági idénymunkásokat szállítanak, illetve a speciális charterjáratok, amelyeken az egyes államok polgárai visszatérhetnek hazájukba.

Forrás: maszol.ro