Kimutatták az első koronavírus-fertőzést Máramarosszigeten

• Hírek

Pozitív lett a máramarosszigeti karanténban levő, Olaszországból hazaérkező kolozsvári nő koronavirustesztje Máramarosszigeten. A nő elszigetelten lakott a karanténban lévő többi személytől. A nőt a máramarosszigeti kórház fertőző osztályának elkülönítőjében van, orvosi felügyelet alatt. Ma reggel a kolozsvári kórház fertőző osztályára szállítják – számolt be Béres Ildikó alpolgármester.

Máramarosszigeten ugyanakkor tegnap újabb óvintézkedéseket hozott a polgármesteri hivatal. A hivatalban és annak alárendelt intézményeinek irodáiban kizárólag csak az alkalmazottak tartókodhatnak szolgálati időben. Külső személyek belépése a B kapun keresztül szigorúan a közönségkapcsolati szolgálathoz (Serviciul registratură), illetve a pénztárhoz megengedett.( Serviciul casierie). A fogadó órákat a sürgősségi állapot idején felfüggesztik.

Akik kapcsolatba szeretnének lépni az önkormányzattal, kéréseiket, panaszaikat, észrevételeiket, petícióikat elektronikus úton nyújtsák be a primaria@primariasighet.ro e-mail címen, valamint postán vagy gyorspostával küldjék a str. Bogdan Voda, nr.14. címre. További információkért a következő telefonszámokon érdeklődhetnek 0262/311 300 vagy 0262/315 969.

-A helyi adók és illetékek fizetése elektronikusan történik, a www.primaria-sighet.ro weboldalon az online szolgáltatások/adók és illetékek részben, vagy http://www.xn--ghieul-5lc.ro/ Az adóosztályhoz (Directia Venituri) benyújtandó kérvényeket és dokumentumokat eredeti példányban postai úton vagy gyorsfutárral kell elküldeni a Bogdan Voda, nr.14 címre Directia Venituri camera 10.  vagy szkennelve a directiavenituri@primariasighet.ro e-mail címre. Kötelező telefonszámot is megadni.

A Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósághoz benyújtandó kérelmeket a das@primariasighet.ro, valamint postai vagy gyorspostai úton a Dragoș Vodă nr. 35 címre kell elküldeni.

A 195 / 16.03.2020. rendelet 14. cikke értelmében a hatóságok által kiállított, a szükségállapotban lejáró okmányok érvényessége megmarad.

A Városi Stadionon és a Polivalenta Sportcsarnokban belüli sporttevékenységeket a szükségállapot idejére felfüggesztik.

Forrás: Polgármesteri Hivatal közleménye