Közel 170 új oltóközpontot nyitnak országszerte

• Oltáshírek

A Pfizer/BioNTech gyártó vakcinájának beadására kialakított 167 új oltópont nyílik az ország 13 megyéjében és Bukarestben. Az új központok várólistájára szombattól lehet feliratkozni, az oltás március 23-án, kedden kezdődik.

Az új oltópontok közül 54 Bukarestben van, további 9 Arad megyében, 3 Bihar, 3 Beszterce-Naszód, 8 Brassó, 13 Kolozs, 20 Konstanca, 4 Dâmboviţa, 1 Hargita, 3 Hunyad, 1 Szatmár, 12 Szeben, 30 Temes, 6 pedig Vâlcea megyében található – derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) tájékoztatásából.

Az új oltópontok várólistáira szombattól lehet feliratkozni online az oltási platformon vagy telefonon, a 021/414–4425-ös számon. Egyszerre csak egy központ várólistájára lehet regisztrálni, és amint megérkezik az értesítés egy szabad helyről, 24 órán belül el kell végezni az előjegyzést. A szabad időpontok kizárólag a várólistán szereplő személyek számára lesznek elérhetők.

A prioritási sorrendnek megfelelően a helyek 75 százalékára a kockázati csoportokba tartozók, 25 százalékára a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók kapnak értesítést. Ha maradnak szabad helyek, az oltásra a kampány harmadik szakaszában jogosult személyeket is értesítik.

A CNCAV azt javasolja a várólistákra feliratkozott polgároknak, hogy igazolják vissza az előjegyzést, ellenkező esetben elveszítik a helyüket a sorban. Az oltási platformon egyénileg történő előjegyzés esetén az értesítés érkezése után be kell jelentkezni a platformra és ki kell választani a megfelelő napot és időpontot.

Azoknak a személyeknek, akik az erre a célra létrehozott hívóközponton keresztül kapnak időpontot az oltásra, nem kell visszaigazolniuk azt – hívta fel a figyelmet a CNCAV.

Forrás: maszol.ro