Közösségi összefogással segítenek a járvány megfékezésében Szamosújváron

• Hírek

Az RMDSZ szamosújvári szervezetében is felajánlották segítségüket a 65 év felettieknek a bevásárlásban és számlafizetésbenmondta el Rotar Izabella, a helyi RMDSZ elnöke, önkormányzati képviselő.

Rendkívüli tanácsülés keretében sürgősségi esetekre különítettek el pénzösszeget, amelyből a következő időszakban minden család számára fertőtlenítőszert, kesztyűket és maszkokat tartalmazó csomagot vásárol majd a helyi önkormányzat. Az elmúlt időszakban ugyanakkor több mint 300 lépcsőházat fertőtlenítettek a városban.

A lakosok biztonsága mellett az egészségügyi dolgozókra és a helyi egészségügyi intézmények megfelelő működésére is odafigyel a helyi szervezet és az önkormányzat. Az elmúlt hetekben a kórház elé mobil orvosi rendelők kerültek, ahol a tünetmentes betegeket fogadják.

A helyi civil szervezetek is segítenek, így a helyi cserkészcsapat és az Alternatíva S Plus Egyesület is hozzájárult ahhoz, hogy a Segítünk Szamosújvárról (Vă ajutăm din Gherla) mozgalom ötezer lej értékben védőruhát vásárolhasson a mentősöknek. A gyűjtést folytatják, a jelenlegi akcióból összegyűlt összeget speciális maszkok és hőmérők beszerzésére használják majd fel. A Téka Alapítvány szállást és meleg ételt ajánl fel a Szamosújvárra ingázó egészségügyi dolgozóknak.