Még kitölthető a koronavírus-járványról szóló kérdőív

• Hírek

Jól halad az Erdélystat felmérésének adatgyűjtése a koronavírus-járványról, az árpilis 1-jén indított online kérdőívre már mintegy háromezren válaszoltak. A kutatók azonban további kitöltésre biztatnak. A leginkább érintettek bekapcsolódását várják, az idősebb, 55 év feletti korosztályét, illetve a falun élőkét. Ugyancsak kevés kérdőív érkezett Bihar, Brassó, Temes, Beszterce, Hunyad, Fehér és Szeben megyékből. Eddig a hölgyek voltak aktívabbak, várják a férfiak válaszait is.

„Arra biztatunk mindenkit, hogy töltse ki kérdőívünket, ez mindössze 10 percet vesz igénybe. Fontos lenne, hogy a vidéken élők, az idősebb személyek is válaszoljanak, akik ritkábban, kevesebbet szoktak internetezni. Az is megoldás lehet, ha fiatalabb családtag segít idősebb hozzátartozóinak a kérdőív online kitöltésében” – nyilatkozta Barna Gergő, a kutatás vezetője.

A koronavírus Erdélyben című online felmérés három nagyobb témára fókuszál: a lakosság érintettségére és általános véleményeire, a járvány gazdasági és szociális hatásaira, valamint a jelenlegi oktatási helyzetre. A vizsgálat az internetet használó, felnőtt korú erdélyi magyarokra terjed ki. A válaszadás önkéntes és névtelen, a válaszok statisztikailag lesznek feldolgozva. A kutatás társadalmi céllal készül, eredményei nyilvánosak lesznek. A kérdőív a felmeres.sodiso.ro linken érhető el.