Óvintézkedések a Bihar megyei hivataloknál, közintézményeknél és a különböző szolgáltatóknál

• Hírek

A Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat arra kérik az ügyfeleket, hogy a petíciókat, kérvényeket online formában nyújtsák be.

A koronavírus-járványra való tekintettel március 12-től a Bihar megyei tanfelügyelőségen is szüneteltetik az ügyfelekkel való kapcsolattartást.

A Telekkönyvi és Kataszteri Hivatal is óvintézkedéseket rendelt el Bihar megyében. Eszerint március 12–31. között nem lehet bemenni a hivatal épületébe, a petíciókat, kérelmeket stb. postai és elektronikus úton lehet leadni.

Március 12-től szünetel a Bihar megyei prefektúrán a helyi tanácsi határozatok és a polgármesteri rendeletek személyes átvétele, ezeket, és egyéb dokumentumokat postán kell elküldeni.

A Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatósága arra kéri az érintetteket, hogy csak abban az esetben forduljanak hozzájuk dokumentumletevés céljából, ha szorítja őket a határidő, illetve előtte informálódjanak a daso-oradea.ro honlapról.

Korlátozásokat léptet érvénybe a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság: március 16–31. között ügyfélfogadás csak 9–12 óra között fog zajlani, ugyanebben az időszakban ugyanakkor felfüggesztik a fogadóórákat.

A Bihar Megyei Egészségbiztosítási Pénztár arra hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy a biztosított mivoltukat igazoló dokumentáció e-mailen is elküldhető a hivatalnak. Ezeket regisztrálják a rendszerben, nem szükséges tehát a személyes jelenlét.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság március 11–31. között az ügyfelekkel való kapcsolattartást csak telefonon vagy elektronikus levelezésen keresztül intézi.

A Nagyváradi Ítélőtáblánál naponta csak egy órán át, kilenc és tíz óra között lesz nyitva az archívum és az iktató.

Március 12.–május 4. között szünetel a tagkönyvek láttamozása a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél.

A nagyváradi lakossági nyilvántartó hivatal közleménye szerint március 16–31. között kizárólag online előjegyzés alapján lesz lehetséges a hozzáférés ahhoz az ügyfélkapuhoz, ahol a személyi iratok kibocsátását igénylő kérvényeket veszik át.

Március 11–31. között a Bihar megyei nyugdíjhivatalban is szünetelnek az audienciák.

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság március 11-től felfüggesztette a személyes meghallgatásokat. Ezeket április 1-től folytatják. Kérvényéket leadni, panaszt és bejelentést postai úton vagy e-mailben lehet tenni.

Március 11–31. között szünetel az ügyfélfogadás a megyei tanácsnál.

A Területi Munkaügyi Felügyelőségen a koronavírus-járvány miatt nem függesztik fel a kommunikációs és az ügyfélfogadói tevékenységet, de azt javasolja az intézmény, hogy a nem kötelező személyes jelenlétet mellőzzék a polgárok.

Bezártak a múzeumok is. Ugyanakkor felfüggesztik a kiállításmegnyitókat és a múzeumpedagógiai tevékenységeket.

Szünetelteti az ügyfélfogadást a megyei könyvtár, ezenkłvül bezár a Gyermekváros, az aquapark és a váradősi strand is.

Forrás: http://bit.ly/33hVoLQ