Óvintézkedések Nagybányán

• Hírek

Nagybánya nyilvános helyein is megkezdődött a fertőtlenítés. Már pénteken fertőtlenítették a játszótereket, a tömegközlekedési eszközöket, élelmiszer-piacokat és csarnokokat, valamint a bankokat és egyéb épületeket. A fertőtlenítés folytatódik azokban az épületekben, ahol a helyi közigazgatás tevékenysége folyik, hétfőtől pedig az iskolákban, a szociális központokban és a városi színházban is.

Állandó telefonvonal a karanténban lévőknek

A Máramaros Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság telefonvonalat nyitott a házi elkülönítésben vagy karanténban lévő személyek számára. Ez a 0262-212.462-es telefonszám, és állandó jelleggel működik.

Előszűrő sátrak

Közben a nagybányai Megyei Kórház előtt is fölállítottak két, ideiglenes előszűrő sátrat. Az egyikben a megfázást, influenzát kezelik, a másikban pedig a koronavírussal fertőzötteket vizsgálják meg. Külön bejáratot alakítanak ki a tünetekkel küzdő személyek számára, és három helyiséget készítenek elő a koronavírussal gyanúsítottak elszigetelésére.

Bezárhat a pláza

A nagybányai pláza legkésőbb holnaptól, március 17-től bezárhat. Erről egyeztetett a bevásárlóközpont vezetősége a Máramaros megyei Közegészségügyi Igazgatósággal.

Felfüggesztik a sofőrvizsgákat is

Március 31-ig felfüggesztik Máramarosban a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és forgalmi vizsgákat egyaránt. A határidőt meghosszabbíthatják – áll a Máramaros megyei Prefektúra közleményében.

Forrás: nagybanya.ro