Óvintézkedéseket hoztak Kézdivásárhelyen is

• Hírek

Kézdivásárhely Önkormányzata a következő óvintézkedéseket foganatosította a koronavírus-járvány megfékezése és a lakosság biztonsága érdekében:

 Fertőtlenítjük a W. Wegener parkot, ez lévén a leglátogatottabb parkja városunknak.

Az esketési ceremónián maximum 10 személy részvételét engedélyezzük.

 Hétfőtől a kézdivásárhelyi városi kórház nem fogad látogatókat! Kísérőt csak abban az esetben engednek be, ha a beteg mozgásképtelen vagy probléma számára egyedül közlekedni.

 A Vigadó Művelődési Ház március 31-ig felfüggeszti összes tevékenységét, beleértve a Maassluis Nyugdíjas Klub működését.

Fontos! A Rendőrség tájékoztatása szerint, minden olyan személy, aki szándékosan vagy szándéka ellenére terjeszti a koronavírust, bűncselekményt követ el.

A március 16-án életbe lépett szükségállapot értelmében, ettől a naptól kezdve bezár a Kicsid Gábor Sportcsarnok és a műjégpálya is.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a járművek és ingatlanok után fizetett adó befizetési határidejét meghosszabbították június 30-ig, így kérjük, aki teheti halassza el a befizetést vagy vegye igénybe az online fizetési lehetőségeket a torlódás elkerülése érdekében. Az adókedvezmény jár a meghosszabított határidő végéig.

A oktatási intézményekben szünetel a tanítás, ezért megkérjük a lakosságot, ez idő alatt egyéb adminisztratív tevékenységekért (igazolások, oklevelek stb.) se keressék fel az iskolákat.

Az APIA ügyfélfogadása szünetel április 6-ig, így a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal Mezőgazdasági Irodájában is szünetel az igazolások kiállítása ebben az időszakban.

 Kézdivásárhely Önkormányzata arra kéri a város lakóit, hogy adóügyeiket illetve a kérvények/panaszok iktatását próbálják online felületeken intézni, azaz banki átutalással vagy bankjuk applikációján keresztül. Fontos kiemelni, hogy banki átutalással vagy applikáción keresztül történő fizetés esetén is alkalmazható a 10 százalékos adókedvezmény. Személyes kifizetés esetén, az Adóhivatal javasolja a bankkártyával történő fizetést.

Továbbá azt is javasoljuk, hogy kérvényeiket/panaszaikat inkább emailben küldjék el az iktató részére, a zsuzsanna.imreh@kezdi.ro címre. Munkatársaink a lehető legrövidebb idő alatt iktatják a beérkezett dokumentumokat és visszajeleznek a küldőnek.

Ugyanakkor, felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Személynyilvántartó Iroda és Anyakönyvi Hivatal szolgáltatásait elsősorban sürgösségi esetekben vegyék igénybe (haláleset vagy újszülött bejelentése). Személyigazolvány cserére a törvényben megszabott határidők betartásával jelentkezzenek.

Forrás: A Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal közleménye