Rezidensek segítik a kórház munkáját Csíkszeredában

• Hírek

Jóváhagyta a szükségállapot idejére tíz rezidens orvos Csíkszeredába való áthelyezését Raed Arafat államtitkár. A harmad- és negyedéves rezidensek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi és intenzív terápiás osztályain, illetve a betegosztályozó sátorban dolgoznak majd.   

A rezidens orvosok sürgősségi, gyermekgyógyászati, újszülött gyógyászati, urológiai, szemészeti, neurológiai és gasztroenterológiai képzéseken vettek részt Marosvásárhelyen. Ketten épp gyermeknevelési szabadságukat töltik, így nyolcan állnak munkába Csíkszeredában a Sürgősségi Betegellátó Egységnél, az intenzív terápiás osztályon és a betegosztályozó sátornál. Mindannyian a térségből származnak vagy pedig – amint azt a kórház vezetőségének jelezték – képzésük lejártával szeretnének a csíkszeredai kórházban dolgozni.

Azok számára, akiknek szüksége van erre, a megyei önkormányzat igyekszik szálláslehetőséget biztosítani. „Ez alkalommal újra kihangsúlyozom, mennyire sürgős, hogy a csíkszeredai önkormányzat adja át azt a területet, amelyre orvoslakásokat szeretnénk építeni. Újabb rezidenseket is várunk, fontos, hogy tudjunk haladni az orvoslakások építésével is. Az, hogy a rezidensek vállalják, hogy ide jöjjenek, bizakodásra ad okot és megerősít bennünket azon ambiciózus célunk elérésében, hogy 2-es kategóriájú kórházunk legyen Csíkszeredában” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.     

Folyamatban van, hogy engedélyezzék további rezidens orvosok áthelyezését is. Ugyanakkor elkezdte a munkát Csíkszeredában, a Sürgősségi Betegellátó Egységnél két, Székelyudvarhelyről áthelyezett sürgősségis szakorvos is.

Forrás: spitalmciuc.ro