Sepsiszentgyörgy önkormányzata is nagyobb helyet biztosít a vendéglők teraszainak

• Hírek

A sepsiszentgyörgyi vendéglők, kávézók és bárok lázasan készülnek a teraszok, kerthelyiségek hétfői nyitására, tapasztalatok szerint a lakosság is várja már, hogy lehetőség nyíljon a nyári kertekben való időtöltésre. Mint ismert, a járványügyi helyzet miatt az asztaloknak legalább két méter távolságra kell lenniük egymástól, és egy asztalnál legfeljebb négy személy ülhet.
Sepsiszentgyörgy önkormányzata segítséget ajánl a vendéglátóknak, az általuk bérelt közterület méretét – ahol van erre lehetőség – megháromszorozzák, anélkül hogy az eddiginél nagyobb közterület foglalási díjat kérnének érte.

Antal Árpád polgármester szerint ezzel szeretnék segíteni a vendéglőket, kávézókat és bárokat, hogy eleget tudjanak tenni annak az elvárásnak, hogy nagyobb távolságra kell tenni egymástól az asztalokat, anélkül hogy csökkenteniük kellene a vendégfogadó képességet. Ezzel a kezdeményezéssel szeretné segíteni az önkormányzat a vendéglátókat, hogy megtarthassák alkalmazottaikat, hiszen az elmúlt két hónapban jelentős bevételkiesést voltak kénytelenek elkönyvelni.


Forrás: maszol.ro