Sepsiszentgyörgy Önkormányzata segíti a jövedelem nélkül maradt lakosokat

• Hírek

A rendkívüli helyzet ideje alatt az önkormányzat segítséget nyújt mindazon nehéz helyzetbe került személyek számára, akik ezidáig valamilyen okból kifolyólag nem részesültek szociális segélyben, családi támogatásban. A rendkívüli állapot idejére  jövedelem nélkül maradt sepsiszentgyörgyi lakosoknak segít elkészíteni a segélyek megszerzéséhez szükséges iratcsomókat, hasznos információkkal látva el őket.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata Közösségi Támogatási Igazgatóságának stratégiai munkacsoportja megoldáscsomagot dolgozott ki a jövedelem nélkül maradt sepsiszentgyörgyi lakosok támogatására. A március 31-én alakult stratégiai csoport tagjai a Közösségi Támogatási Igazgatóság, valamint a Sepsi GAL akciócsoport munkatársaiból tevődnek össze.

Szociális segélyre és családpótlékra jogosult minden olyan személy, akinek nincs semmilyen regisztrált jövedelme (a gyermekpénz nem számít jövedelemnek, így nem kell bejelenteni). A szociális segély és a családpótlék nem zárják ki egymást, tehát lehet mindkettőben egyidőben részesülni. A szociális segély odaítélése viszont közmunkához van kötve, vagyis, aki ebben részesül, az köteles valamilyen munkát végezni a közösség szolgálatában. Azért, hogy minél többen részesülni tudjanak a szociális segélyben, a Közösségi Támogatási Igazgatóság bővíti a közmunka végzés listáját, és szét is fogja azokat osztani a kedvezményezettek körében.

Az önkormányzat arra biztat mindenkit, aki jövedelem nélkül maradt, hogy éljen a törvényes lehetőségekkel, mert még ha nem is nagy összegről lévén szó, de biztos segítséget nyújt ebben az időszakban. További információkért és segítségért Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Közösségi Támogatási Igazgatóságához (DAS) lehet fordulni a 0267/312112-es telefonszámon és/vagy az office@dassepsi.ro email címen.