Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala: Felhívás a koszorúzásokon való résztvevők számára

• Hírek

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság felhívja mindazoknak a figyelmét, akik március 15-én részt kívánnak venni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére állított emlékművek koszorúzásán, hogy a koronavírus (COVID-19) terjedésének megelőzése érdekében tartsák be a következő intézkedéseket:

  • Azok a személyek, akik grippé vagy influenza tüneteit észlelik, maradjanak otthon és ne vegyenek részt a koszorúzásokon.
  • Tüsszentéskor vagy köhögéskor használjanak egyszer használatos papírzsebkendőt, amelyet utána azonnal dobjanak a szemétbe.
  • Gyakran mossanak kezet legalább 20 másodpercig vízzel és szappannal és ne érintsék meg arcukat, szájukat vagy orrukat a kezeik fertőtlenítése nélkül.
  • Fertőtlenítsenek alkohol vagy klór alapú fertőtlenítőszerrel minden olyan felületet, amellyel gyakran érintkezésbe lépnek.
  • Csökkentsék a minimumra a fizikai kapcsolatot minden személlyel és tartsanak egy 1,5 méteres biztonsági távolságot más személyekkel való érintkezéskor.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy amennyiben a rendezvény ideje alatt különböző tünetei jelentkeznek (köhögés, láz, légzési nehézségek) azonnal hagyják el a helyszínt. Ugyanakkor ezek a személyek értesítsék azonnal a háziorvosukat, vagy  kérjenek orvosi tanácsot a sürgősségi hívószámon.

Fontos! Nem vehetnek részt a rendezvényen azok a személyek, akik otthoni elkülönítésben vannak, mielőtt még lejárna a 14 nap.