Sepsiszentgyörgyre látogatott az egészségügyi miniszter

• Hírek

Minden egészségügyi alkalmazott, aki olyan kórházban dolgozik, ahol COVID-19-cel diagnosztizált betegeket ápolnak, meg fogja kapni a 2500 lejes veszélyességi pótlékot – jelentette ki Sepsiszentgyörgyön az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházban tett látogatást szombaton. Ez az egyetlen egészségügyi intézmény a megyében, amelyben koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.

A miniszter megerősítette, hogy május 15-étől lazítani fognak a korlátozásokon, de az azonosított fertőzöttek száma egyelőre még növekvőben van. Ezért egyelőre azt tartja célravezetőnek, hogy a tiltásokat lassan, fokozatosan oldják fel.

Arról is beszámolt, hogy jelenleg 70 olyan laboratórium van, ahol valós idejű PCR-készülékekkel lehet kimutatni a koronavírust, de ezek nem működnek teljes kapacitáson, mert nincs elegendő szakértő, aki ismeri a technológiát. A tízezer teszt helyett, amennyi az említett laboratórium napi összkapacitása lehetne, így jelenleg csak 6000-6200 tesztet készítenek naponta – tette hozzá az egészségügyi miniszter.

Forrás: agerpres.ro

Fotó: https://www.digi24.ro/