Szatmár megye tanácsa védelmi intézkedéseket vezetett be

• Hírek

A COVID – 19 koronavírus megjelenése és terjedése miatt, a Szatmár Megyei Tanácsnál dolgozók, illetve az alárendelt intézmények személyzete és kedvezményezettjei egészségének megóvása érdekében, továbbá a velük kapcsolatba lépő személyek megóvása érdekében a Szatmár Megyei tanács a következő védelmi intézkedéseket vezeti be:

  • Korlátozza a belépést az Adminisztratív Palotába, a lakosok hétköznapokon 11.00 – 12.00 óra között kereshetik fel problémáikkal az intézményt, egy külön erre a célra berendezett teremben.
  • Tilos a hozzátartozó személyek belépése a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság fennhatósága alá tartozó gondozó és idősellátó-központokba és intézményekbe.
  • Tilos a Szatmár Megyei Tanács fennhatósága alá tartozó kulturális intézmények látogatása: a Megyei Múzeum, a Megyei Könyvtár, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Hagyományos Kultúrát Megörző és Támogató Központ, a Művészeti Iskola bezár a közönség előtt, továbbá törölnek minden kulturális rendezvényt.

Az intézkedések 2020 március 12-től lépnek életbe és 2020. március 31-ig maradnak érvényben úgy, hogy a korlátozások időszaka bármikor meghosszabítható.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei tanács elnöke felkéri a megye lakosságát, hogy szigorúan tartsa be a koronavírus terjedésének megfékezése és megelőzése érdekében, a hatóságok által hozott védelmi intézkedéseket.

Forrás: https://cutt.ly/NtgdQeY