Szatmárnémetiben is életbe lép a vörös forgatókönyv

• Hírek

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság határozata értelmében újabb szigorítások lépnek életbe Szatmárnémeti területén, miután a fertőzöttségi ráta meghaladta a 3 ezreléket, így november 4-től életbe lép a vörös forgatókönyv. Tilos a mozik üzemeltetése, a közművelődési intézmények működése, koncertek szervezése; tilos a vendéglők és kávézók esetében az épületeken belüli étel- és italfelszolgálás és nem engedélyezett a bárok, klubok, játéktermek és diszkók üzemeltetése. Azokban a kereskedelmi központokban, amelyekben több egység is működik, tilos a játszóhelyek, játéktermek, valamint a vendéglők, bárok, klubok és diszkók üzemeltetése.

A szállodák, panziók vendéglőinek és kávézóinak üzemeltetése csak a szállóvendégek számára engedélyezett. Tilos az autósmozik, szabadtéri rendezvények, koncertek, magánrendezvények és egyéb kulturális események szervezése.
Szintén november 4-től minden szatmárnémeti iskolában áttérnek az online oktatásra. Egyházi szertartásokat csak szabadtéren lehet tartani, a kötelező egészségügyi távolságtartási előírások betartásával.
Forrás: https://cutt.ly/HgAcP0R