Szerdától teljes kijárási tilalom lesz Romániában, a katonaságot is bevetik

• Hírek

Szerdától teljes kijárási tilalom lép érvénybe Romániában, az intézkedés betartásának ellenőrzésére a katonaságot is bevetik – jelentette be kedden Klaus Johannis államfő a miniszterelnökkel és kormányzati illetékesekkel tartott találkozója után.

A koronavírus-járvány fékezését célzó újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be kedden Klaus Iohannis államfő, hangsúlyozva, hogy ami eddig ajánlott volt, ezután kötelezővé válik.

Iohannis közölte: az embereknek továbbra is lehetőségük lesz elmenni a munkahelyükre és bevásárolni a legszükségesebbeket. A hatósági vagy otthoni karanténban lévő személyek számára elektronikus felügyeleti rendszert készítenek elő, hogy a korlátozó intézkedéseket mindenki maradéktalanul betartsa.

Arról is döntöttek, hogy a hadsereg személyzete fogja segíteni a rendfenntartó erők, vagyis a rendőrség és a csendőrség munkáját. Az elnök emlékeztetett, hogy a 65 év fölötti nemzedék a legveszélyeztetettebb, ezért számukra külön korlátozásokat vezetnek be. ‘Saját érdekükben gyakorlatilag állandóan otthon kell tartózkodniuk’ – mondta Iohannis.

Az új rendelkezések ismét katonai rendelet formájában fognak megjelenni a nap végén, és szerdától lesznek érvényesek.

Forrás: Maszol.ro/Agerpres