Több pénzt kapnak a brassói kórházak

• Hírek

Az megyei tanácshoz tartozó kórházak költségvetését több mint 2,7 millió lejjel növelték, és további 9,6 millió lejt átcsoportosítottak. Ezzel közel 12,5 millió lejt bocsátottak az egészségügyi intézmények rendelkezésére a koronavírus-járvánnyal folytatott harc leküzdésére. Ebből még két tesztgépet, lélegeztetőgépeket és védőfelszerelést vásárolnak a brassói kórházak” – tájékoztatott Tóásó Imelda, a Brassó megyei tanács alelnöke.

A Brassó Megyei Sürgősségi Kórháznak egy koronavírus kimutatására alkalmas tesztgépet, továbbá védőfelszerelést, fertőtlenítőszereket, fogyóanyagokat vásárolnak. 

A Szülészeti és Nőgyógyászati Kórház öt, újszülötteknél használható lélegeztető gépre, egy automata tesztgépre, és 5 darab párásítóval ellátott lélegeztető gépre költik az átcsoportosított összeget.

A Sürgősségi Gyerekkórház fogyóanyagokat, védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket vásárol.

A brassói Pszichiátriai és Neurológiai Kórház két lélegeztető gépet és egy vérgázelemző készüléket szerez be.

A Járványkórház védőfelszerelést, fertőtlenítőszereket vásárol, továbbá az alkalmazottak többletjövedelmére is pénzt fordít.

A Tüdőgyógyászati Kórház oxigénellátó készüléket, egy vérképelemző gépet, védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket vásárol, továbbá az alkalmazottak fizetését is kiegészíti.

A templomok javítására szánt keretösszeget az egyházi elöljárókkal folytatott konzultáció következtében átirányították a kórházak támogatására.