További életmentő felszereléseket kapnak a Szatmár megyei kórházak

• Hírek

A Szatmár Megyei Tanács folytatja a megyei kórházak felszerelését annak érdekében, hogy a szükségállapot alatt is minél hatékonyabb működhessenek.

Pénteken az Avasfelsőfalui Városi Kórház udvarán felállították azt a speciális konténert, melyben a koronavírus-fertőzött páciensek kezelése zajlik majd. A kórház előtti sátorban történt szűrővizsgálat után a fertőzésgyanús eseteket ebben a speciálisan felszerelt konténerben fogják elhelyezni kórházba szállításukig annak érdekében, hogy ezáltal is védjék az egészségügyi intézmény többi páciensét.

Az egészségügyi intézmény osztályainak optimális működése érdekében az Avasfelsőfalui Városi Kórház felszerelése 15 gyógyszerpumpával, 10 intenzív terápiás ággyal, 2 hordággyal és 1 videó laringoszkóppal bővült.

A Szatmárnémeti Tüdőkórház is 6 darab noninvazív lélegeztetőgépet kap, mellyel az akut légzőszervi megbetegedésben szenvedő pácienseket kezelik majd.

4 lélegeztetőgépet a Szatmár Megyei Tanács saját költségvetéséből vásároltak meg 209 000 lej értékben. A 6 készülék közül 4-et a Tüdőkórház szatmárnémeti részlegén fognak használni, míg kettőt a kórház bixádi osztályain helyeznek működésbe, a berendezéseket mindkét esetben a SARS-CoV 2 páciensek ellátására is fordítják.

A lélegeztetőgépeket április 6-tól kezdődően használhatják az egészségügyi intézmények, a személyzet közül pedig időközben 6 orvost is kiképeztek az új felszerelések használatára.

Forrás: https://cutt.ly/TtOAJiP