Vörös forgatókönyv lép életbe Temesváron és Aradon

• Hírek

Temesváron is felfüggesztik a beltéri étel- és italkiszolgálást, a színházak és előadótermek működését – döntött a Temes megyei vészhelyzeti bizottság.

Temesváron és Temes megye számos más településén a fertőzöttségi arány meghaladta a 3 ezreléket: Temesváron 3,39 ezrelék, Nagyszentmiklóson 3,42 ezrelék, Buziásfürdőn 4,31 ezrelék, Fényen 5,70, Pészakon 7,31 ezrelék. Ahol az esteszámok aránya meghaladta a 3 ezreléket, ott 14 napra felfüggesztik a sporttermek, játéktermek, piacok, vásárok tevékenységét.

Ugyanakkor érvényben marad a kötelező maszkviselésre vonatkozó intézkedés nyílt és zárt köztereken egyaránt. A maszkviselésre vonatkozó rendszabály minden 5 év fölötti személyre érvényes.

Vörös forgatókönyv lépett érvénybe Aradon is pénteken, az ezer főre jutó koronavírusos esetek száma ugyanis meghaladta a 3-at. Az oktatási intézmények áttérnek a digitális tanrendre, a hatóságok pedig új óvintézkedéseket vezettek be.
A tanfelügyelőség közölte: hétfőtől két héten át kizárólag online folyik az oktatás a megyeszékhely valamennyi iskolájában és óvodájában, miután a városban a koronavírusos esetek aránya elérte a 3,08 ezreléket.
Szombattól kötelezővé válik az orrot és szájat eltakaró maszk viselése minden 5 év fölötti személy számára minden kültéri és beltéri közterületen.
Felfüggesztik a mozik, színházak, előadótermek, játéktermek tevékenységét, tilossá válik a beltéri étel- és italkiszolgálás. A szállodák, panziók csak saját szállóvendégeiket szolgálhatják ki beltéri éttermeikben.

Forrás: agerpres.ro